О нама

Поштовани Крајишници, драги пријатељи,

ми смо Удружење Крајишника „Глас Крајине“. Формирани смо 14.01.2020. године у Београду. Наше удружење је непрофитна и нестраначка организација која окупља ентузијасте који не жале труд и време да окупе, подстичу, афирмишу и промовишу стваралаштво Крајишника, као и стваралаштво које на било који начин дотиче питања Крајине.

Исто тако ћемо се бавити друштвеним животом Крајишника кроз организацију различитих облика манифестација, предавања, радионица, такимичења и других облика рада који ће допринети едукацији, упознавању, дружењу, хуманости и стварању позитивних међуљудских односа.

За све напред наведено, у наше удружење су добродошли сви они који себе виде да могу помоћи у реализацији циљева, задатака и активности Удружења.

Председник Управног одбора нашег Удружења је Ђуро Црљеница, а заменик председника је Момчило Калања. За наведена лица наводимо основне податке:

Ђуро Црљеница, рођен је 1957. године у општини Двор на Уни, на Банији. Основну школу је завршио у с. Горњи Јаворањ, а потом гимназију „Петар Кочић“ у Босанском Новом (сада Нови Град). После гимназије је завршио Војну академију у Београду. Тренутно је у пензији. Објавио је три књиге, две књиге песама и једну књигу изрека и афоризма.

Момчило Калања је рођен 1960. године у Косовској Митровици. Отац му је са Баније. Запослен је као медицински радник у Београду. Завршио је четири године ветеринарског факултета.

Основни подаци за Удружење Крајишника „Глас Крајине“ су:
Матични број: 28295537
ПИБ: 111832723
Е-маил: udruzenjeglaskrajine@gmail.com
Број телефона: +381645596101
Адреса: ул. Душана Вукасовића 56Б
Број текућег рачуна код Банке Поштенске штедионице: 200-3177900101018-63